Peteklerin Havası Nasıl Alınır ?
Peteklerin Havası Nasıl Alınır?
Peteklerin bakımın yanı sıra havalarının alınması da ısınma açısından oldukça önemlidir. Gebze petek temizleme servisi olarak Peteklerin Havası Nasıl Alınır? sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Hafta boyunca her sezon yüzlerce uygulama yapmakta olan ekiplerimize en sık gelen tüketici sorularından biride Peteklerin Havası Nasıl Alınır? dır.
Radyatör su ile ısı artışı göstererek hava oluşumu olduğunda etkileşim sağlayamamaktadır. Hava suyun geçişini engelleyerek ısı verimini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durum da yapılması gereken peteklerin üst kısmında bulunan purjör vidasının gevşetilerek radyatör içerisindeki havanın dışarıya atılmasını sağlamaktır. Havanın dışarıya atılmasını sağlamak için vida purjör anahtarı yada düz uçlu bir tornavida sayesinde gerçekleştirilir.
Peteklerin İçerisinde Hava Nasıl Oluşur?
Tesisat üzerinde kapalı devre sistemler bir çok nedenden ötürü hava oluşumunu beraberinde getirir. Kombi hava tankı yüksek basınç yapması sonucu tesisat ve radyatörlerin içerisine hava oluşumu gözlemlenir. Basınç oluşumu hava ve basıncı arttıran bir eylem niteliğinde olsa da telafisi mümkün olan ancak sıklıkla kontrol edilmesi gereken bir işlemdir. Yılda bir yada iki kez radyatör havaları alınarak ısı verimini arttırılması sağlanmalıdır. Başka bir etken ise herhangi bir radyatör yerinden çıkartılması sonucu tekrar etmektedir. Petek içerisindeki su azaldığında yerine yenisi eklenme esnasında hava yapan peteklerin aynı zaman diliminde dışarıya su ile atılması sağlanarak içeride hava oluşumunun önüne geçilmektedir.
En çok hava şartları Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakası gibi yerlerde kış aylarında yoğun olarak geçildiğinden dolayı petek temizliği işlemleri ve petek havalarının alınması ısınma verimini arttırmak için izlenmesi gerek en önemli yollardandır. Bu nedenle kış ayları yaklaşırken işlemleri yaptırmak ve hazırlık yaptırmak avantaj sağlayabilir.
Döküm Radyatörlerde Hava Nasıl Alınır?
Döküm petekleri ile panel petekler arasında önemli bir fark yoktur. Ancak döküm petekler diğerlerine nazaran hava alınması işlemi daha zorlu bir işlemi beraberinde getirmektedir. Nitekim döküm radyatörlerin hava alma kısmı bulunmamakta, Bu nedenle hava alma işlemi ise oldukça çok zor bir işlem olarak bilinmektedir. Bunun tek bir yolu ve geçerli bir yolu ise radyatör alt vanalarının kapatılarak üst vanaların gevşetilmesi sayesinde havanın dışarıya atılması sağlanmasıdır. Hava su gidiş borusu sayesinde sıkışan yerden kurtularak su yolu ile dışarıya tahliye edilerek ısı oluşumunun arttırılması ve havanın dışarıya kısa zamanda atılması sağlanır. Peteklerin Havası Nasıl Alınır ? sorusuna kısa da olsa değinmeye çalıştık yazımız hakıdan görüşlerinizi aşağıdaki bölümden bizlerle hemen şimdi paylaşabilirsiniz.
Sizlere en etkili teknik ve önerileri üstlenen firmamız hava ve petek bakımlarını ivedilik ve titizlikle gerçekleştirmektedir. Bizlere hızlı ve garantili kombi servisi ağımız sayesinde aynı gün servis talebinde bulunabilir, Her konuda teknik destek sorularına yanıt alabilirsiniz.
Bir cevap yazın