Peteklerin Havası Alınırken Kombi Açık Olmalımı ?
Peteklerin Havası Alınırken Kombi Açık Olmalımı?
Peteklerle ilgili bir çok merak edilen soru ve bir o kadarda cevap vardır. Yazımızda Gebze petek temizleme için gittiğimiz servislerde Peteklerin Havası Alınırken Kombi Açık Olmalımı? sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Tesisat içerisinde yada radyatör alt kısımlarında oluşan havanın dışarıya atılması işlemlerinin kombi açık şekilde dışarıya tahliye edilmesini sağlamak ısı tasarrufu ve ısı artışı için önemli bir etkendir. Ancak bu işlemin kombi kapalı iken yapılması da aynı faydayı almanızı sağlamaktadır. Uzman bilir kişiler genellikle kombi açık konumdayken hava alma işlemlerini yapmaktadırlar. Bunun nedeni ise yıllık periyodik bakımlarının yapılması işlemlerinden sonra kombi bir süre devreye alınarak tesisata 1.5 barlık su ilave edilir. Isı artışı ile daha fazla sıkışan hava tesisat üzerinden dışarıya atılması işlemi ise en son işlem olarak yapılır. Böylelikle ısı artışı göstermeyen radyatörler petek temizleme işlemlerinden sonra gözlemlenir.
Peteklerin Havası Alınırken Neler Yapılır?
Döküm yada panel radyatörlerde genellikle alt kısımdan üst kısıma doğru su hareket ederek hava oluşumu nedeni ile suyun hareket etme hızı düşüş gösterir Bu durumda kombi zorlanarak suyu ısıtamaz, Sıcak suyu ortama rahat bir şekilde yayamaz hale gelir. Peteklerin Havası Alınırken Kombi Açık Olmalımı? cevabında en önemli ve püf nokta olan havanın dışarıya atılmasını sağlamak için petek en üst noktasında bulunan hava alma yerlerinden bir küçük bardak yardımı ile su ile karışan hava dışarıya tahliye edilir. Su ve hava dışarıya tahliye edildikten sonra kombi basıncı düşüş göstererek kombi kendini devreden çıkartır. Bu durumda yapılması gereken kombiye 1.5 ile 2 bar arasında su ilave edilmesi ve kombinin yeniden devreye alınması gerekir.
Kombi Havası Nasıl Alınır?
Kombiler petek ve radyatörlerde olduğu gibi hava yaparak devreye girmezler. Bu durumda ise sıcak su yada peteklere herhangi bir ısı iletimi oluşmadığından uzman bir müdahale gerekir. Kombi içerisinde bulunan pompa ısıttığı suyu peteklere göndermekle üretilip tasarlanmış bir parçadır. Bu parçanın üst kısmında siyah bir sibop bulunmaktadır. Kombi hava yaptığında bu sibop sağdan sola doğru gevşetilerek kombinin içerisindeki hava dışarıya tahliye edilir. En etkili bir diğer yöntem ise kombi pompasının ortasında bir giriş kısmı bulunan yerin düz bir tornavida yardımı ile soldan sağa doğru gevşetilerek havanın kısa zamanda dışarıya atılması işlemleridir. Peteklerin Havası Alınırken Kombi Açık Olmalımı? sorusuna mümkün olduğu kadar basit şekilde cevap vermeye çalıştık. Petek temizliği nedir sorusunu cevabı için iligili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Bir cevap yazın